Американските власти допускат възможна втора вълна на  разпространение на коронавируса

...
Американските власти допускат възможна втора вълна на  разпространение на коронавируса
Коментари Харесай

Той може и да се върне през есента. Но, играта вече ще бъде друга

Американските управляващи позволяват допустима втора вълна на  разпространяване на ковид в страната тази есен, само че ще бъдат по-добре готови за това. Това разгласи на брифинг в Белия дом шефът на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на Съединените щати Антъни Фаучи. „ Предполагам, че това ще се случи. Но, в случай че се върне през есента, играта ще бъде напълно друга спрямо това, с което се сблъскваме сега, добави той. Много неща ще бъдат по-различни тогава, в това число способността ни да заглушаваме вируса и да организираме проби “. Проведохме клинични тествания на медикаменти, значимо е също по този начин, че ваксина против ковид е на път, както и доста други препарати за сполучливо лекуване, добави той.

Американският президент Доналд Тръмп също разгласи, че страната е подготвена за допустима втора вълна на ковид. " Готови сме. Надявам се това да не се случи, само че ние сме подготвени ", акцентира той.

Над 1 милион американци са тествани досега за ковид, съобщи още той и прикани американците да съблюдават ограниченията за обществена отдалеченост, които ще останат в действие в Съединени американски щати най-малко до края на април.

" Всеки един от нас би трябвало да изиграе своята роля за успеха в тази война. Всеки жител, семейство и компания може да способства за прекъсването на вируса. Това е нашият общ родолюбив дълг. Следващите 30 дни ще бъдат предизвикателство за нас и ще бъдат извънредно значими ", сподели Тръмп пред публицисти в Белия дом.

Американският водач посочи още, че Съединените щати са почнали да се доставят със защитни дрехи от чужбина.

" Ние имаме отлични връзки с доста страни. Китай ни изпрати някои неща. Русия ни изпрати доста огромен аероплан с здравно съоръжение. Това е доста благо ", съобщи още Тръмп, представен от интернационалните организации.

По данни на  университета Джон Хопкинс, който прави систематизираните калкулации за разпространяването на болестта в страната, в Съединени американски щати към този момент са регистрирани повече от 160 хиляди случая на болест с нов ковид. Жертвите са близо 3000.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР